Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslel jsem, že to o Šichtářové?!

0 0
možnosti

J81a45n 55R80á32ž

10. 9. 2021 10:23

Nevím proč každý "politolog" uvažuje, že Babiš v případě vítězství ANO, a když ho Zeman pověří sestavením vlády, musí hledat nějakého spojence do koalice. Nemusí!

Babiš rozhodně není blbec a tak ani s SPD, ani s komunisty či Přísahou (když se do parlamentu dostanou) se spojovat nebude. Nemá to zapotřebí. Ani když důvěru nedostane, což je pravděpodobné, tak dokud Sněmovna nenajde potřebnou většinu pro samorozpuštění, a to nenajde nikdy, tak musí absolvovat tři pokusy o vyslovení důvěry, než prezident Sněmovnu rozpustí a vyhlásí nové volby. To může trvat hodně dlouho a Babiš může zatím vládnou sám bez ohledu na názory opozice. Věřím, že z touto variantou napevno počítá a má plán, jak to ustát tak, aby ANO v předčasných volbách zvítězilo s převahou.

1 0
možnosti

J74a66n 80S40n39o73p66e39k

10. 9. 2021 11:10

Ano, roli prezidenta nepodceňuji a v článku uvádím. Děkuji ovšem za toto doplnění. Takto lze vládnout a to dokonce v souladu s literou ústavy, i když dle mého názoru v rozporu s jejím duchem. Otázkou zůstává, zda mají předčasné volby smysl - odstrašujícím případem je Izrael.

0 0
možnosti
Foto

Smrtící pro ODS je koalice s TOP09.

7 0
možnosti

J78a39n 33R56á47ž

10. 9. 2021 10:29

Spojit s do koalice ze stranou, která vyla založena za účelem ODS poškozovat, jen aby se její předsedkyně a pár vyvolených dostali do Sněmovny, je opravdu hodně ubohé.

2 0
možnosti

Nevím - říká se - nedávejte hlasy malým stranám. Že propadnou těm velkým. Tak především - duchem velkou tam nevidím žádnou. Z parlamentních se znemožnily prakticky všechny. Beru do toho i ANO "B". Ty vážně neberu vážně. Takže pokud dáme hlasy pidistranám a ne těm historicky totálně out, nebude komu velkému přerozdělovat. Všichni se snad shodneme - dokonce i příznivci té "své" strany - že to co sedí v parlamentu rozhodně nekope za nás. Tak proč je volit jen jako nutné zlo? Babiše aby nevyhráli piráti, Spolu aby nevyhrál Babiš? atd. Proč? Prostě ne. Myslíte, že to může být horší, když tam dáte pidistranu? Naopak. Získáme si nejméně dva tři roky k dobru, než se nové podaří zkorumpovat. O těch "starých" snad nemá smysl vůbec polemizovat. Jednoduchá úvaha a nenechte se zblbnout průzkumama - viz zde jen na okraj: https://sentensky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=774838. Jsou tam zajímavé projekty - Švýcarská demkracie, Prameny. Volnému bloku dám šanci já. Přijde mi, že ten chlap má koule udělat co slibuje. Jestli se mu to povede je otázka, ale rozhodně jim zamotá hlavu. Asi se to k Vám nedoneslo, ale už dokázali ve dvou zablokovat několik sviňáren. A jen díky nim nebude přes volby totální lockdown, aby musely volby proběhnout korespondenčně. A malá rada na závěr. Z médií nezjistíte pravdu, ale zjistíte z nich, jak to určitě není. Takže média ignorujte, nikomu nevěřte a ověřujte a ověřujte. Minimálně nebudete později za blbce. Krásný den

0 0
možnosti

J55a66n 71S64n50o60p91e56k

10. 9. 2021 12:07

Šedá je teorie, zelený strom života - do voleb je ještě měsíc času, vše ještě může být jinak. Zatím ale nic nenaznačuje, že by Volný blok mohl do sněmovny skutečně proniknout - vycházím ovšem (samozřejmě s rezervou) z oficiálních průzkumů - jiné k dispozici nemám.

0 0
možnosti

Pro vládnutí v zemi by asi někdy bylo i užitečné "Vítěz bere všechno". A když si tak pročítám programy kandidujících stran, tak nejvíc populistických lží a nesplnitelných slibů mají v těch elaborátech právě ty největší. Že by to jejich elektorát nevnímal?

1 0
možnosti

J77a76n 98R90á39ž

10. 9. 2021 10:25

Zřejmě jediná možnost jak sestavit funkční vládu, která by nesla nedílnou odpovědnost za to, co dělá. Ale to je u nás bohužel utopie.

0 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 15,29
  • Průměrná čtenost 425x
Nepovažuji se za nijak zvláštního či mimořádného jedince. Má neobyčejnost spočívá snad jen v mé obyčejnosti.

 

Kontakt: jansnopek@hotmail.com

Seznam rubrik